Gegants

En Clotus i la Melis, els Gegants del Clot, representen una parella de mags medievals. Van vestits amb túniques vermelles i a les mans hi duen motius vinculats a la màgia. La combinació dels noms recorda el Clot de la Mel (Clotus Melis), un dels nuclis més antics del districte de Sant Martí que ja existia a l’època medieval. Una particularitat d’aquests gegants és que les seves mans son canviables, així podrem veure que en Clotus pot portar un ceptre o una bola i la Melis una copa o un ram de flors, depenent del moment.

Els gegants neixen el 1996 per substituir els vells gegantons del Clot, unes figures de roba del 1979 que portava la colla gegantera del barri com a gegants de motxilla. Els féu per encàrrec l’imatger Manel Casserras i Boix i s’estrenaren el novembre d’aquell mateix any a la festa major del Clot – Camp de l’Arpa, on no han faltat mai des de llavors.

En Clotus i la Melis tenen ball propi, amb música de Xavier Muixenc i coreografia de Jordi Vallverdú. Es poden veure any rere any a la seva trobada als voltants de l’onze de novembre (dia de Sant Martí).

Fitxa Tècnica

 

Aquí teniu el ball dels gegants del Clot a la plaça de Sant Jaume, dins del marc de les festes de la Mercè del 2009.